We blijven open!

Veel persmomenten betekenden voor ons nieuws dat vaak noodzakelijk maar ook pijnlijk was. Vanavond heeft de regering laten zien dat sport en bewegen belangrijk is, zo belangrijk dat het onmisbaar is in deze crisis.

We mogen open blijven!


En dat betekent veel voor ons. Niet alleen economisch, maar vooral de waardering en erkenning voor de grote rol die onze branche speelt in de bevordering van een gezonde leefstijl zijn kracht- en hoopgevend. 


De versterking van het immuunsysteem, het vergroten van de vitaliteit en de vermindering van stress en spanning zijn in deze tijd van levensbelang en onze sportcentra leveren daarin een bijdrage. Onze regering staat onder grote druk de zorg overeind te houden en ziet een buitenland waar overal de sportscholen sluiten en neemt toch deze beslissing. Niet alleen dapper, maar (volgens ons) ook verstandig of wijs.

LinkedIn en facebook zijn overstroomd met wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat de sportcentra heel veilig zijn en bewijzen hoe belangrijk sporten is voor je gezondheid. De regering en het OMT stellen dat de meerwaarde van het trainen in onze veilige omgeving ruim opweegt tegen het geringe besmettingsrisico.


Gesteund door deze onderbouwing en informatie roepen wij jullie op juíst nu regelmatig te blijven trainen. Heb je het abonnement “on hold” gezet in verband met je wil en hoop om gezond te blijven? Het is verstandig om dit te heroverwegen. De achteruitgang in conditie en algehele vitaliteit , die je oploopt door lange tijd niet te bewegen met voldoende inspanning en/of krachttraining, is aanzienlijk én bovendien zowel voor jou als voor ons makkelijker te voorkomen dan te herstellen.


Het sociale aspect van sporten is heel belangrijk. Het is ons sterke punt, het draagt bij aan plezier in het leven en wij zijn er van overtuigd: ook dat komt straks weer terug!


Tot dat moment vragen wij om echt te komen voor het sporten. Let goed op jezelf en je omgeving, ga niet staan kletsen dicht bij anderen of in de loopgebieden. We vinden dit ook gezellig maar het draagt niet bij aan het doel dat wij als mensen, organisaties en sportclubs hebben: zorgen dat alles weer zo snel en zo veel mogelijk normaal wordt; ook voor onze collega's in andere “takken van sport” zoals de horeca, de zorg en de cultuursector.,

Help de toestellen schoonhouden! Vind je het fijn om (op de milon) een spray bij de hand te hebben? Neem deze gerust mee tijdens je ronde als je daar de mogelijkheid voor ziet.


Als laatste verzoek het volgende: houd je aan de aangegeven “één-richtings-routes” en gun anderen het begrip en geduld dat je zelf ook graag zou ontvangen.


Laten we op de eerste plaats het gevoel koesteren dat we nog steeds mogen bewegen en sporten.


Groepslessen
Wel een minpuntje. De groepslessen moeten voor 2 weken on-hold gezet worden ingaande donderdag aanstaande. Na die 2 weken vervalt deze maatregel, zo werd gezegd in de persconferentie.


Wat gaan wij doen?


Onze groepslessen gaan zoveel mogelijk online, „live“ met jullie eigen docenten te boeken via de app. Zoals het er nu uitziet mogen er toch nog 2 deelnemers zijn.
Morgen geven we je meer informatie.


Het verschil met de vorige keer is dat we gewoon open zijn. Dus bel of stel je vragen aan de balie. Vermijd mail, dat is met zoveel klanten te bewerkelijk.

Groepslessen online vanaf 5 november

Vanaf 5 november zullen alle groepslessen online plaatsvinden. Lees hier meer over hoe dit in zijn werk gaat.

We blijven open!

Persconferentie 3 november, de sportscholen blijven open! Lees hier meer details.

Met drie kleine kids past trainen op de Milon Cirkel perfect bij mij

In 35 minuten train ik mijn hele lichaam en voel ik mij voldaan.

Lees meer